HOTELSKI SISTEMI

Svaki ugostiteljski objekat u prvi plan stavlja komfor i sigurnost gostiju, a posebno hotelski objekti, u koje gosti dolaze da se opuste i odmore, ali često i zbog posla, i sa sobom uvek nose sebi dragocene stvari koje ostavljaju hotelima na čuvanje. Nudimo Vam najsavremeniju tehnologiju za opremanje hotela – ovi inteligentni hotelski sistemi zadovoljiće potrebe modernih hotela, kako u pogledu maksimalne sigurnosti i vrhunskog dizajna, tako i niskih troškova postavljanja i održavanja.
Samo neke od prednosti ovih tehnologija su udobnost i sigurnost gostiju, ušteda energije i jednostavna kontrola na daljinu, kao i efikasniji rad osoblja.

U našoj ponudi možete pronaći najsavremeniju tehnologiju u sledećim oblastima:

- Pametne sobe
- Hotelske brave
- Telefonija
- Video nadzor
- Ozvučenje

Pametne sobe

Sistemi za upravljanje hotelskim sobama koji od obične hotelske sobe prave pametnu sobu sposobnu da odgovori i najzahtevnijim gostima.

U našoj ponudi su softverski sistemi za kontrolu i upravljanje hotelskim sobama, kojim se postiže ušteda energije i kontrola pristupa. Podaci iz soba stižu u realnom vremenu radi optimizacije poslovnih procesa. Preko beskontaktnih kartica za pristup sobama vrši se nadzor ulaza i izlaza iz sobe, a beležeći različite nivoe autorizacije (gost, sobarica, tehničko osoblje...), može se tačno znati ko se trenutno nalazi u sobi. Ovaj sistem omogućava i SOS signalizaciju za goste dok su u kupatilima, sobama ili zajedničkim prostorijama.
Inteligentna kontrola temperature, sobne rasvete, uređaja za tretman vazduha, roletni, ventila vode koja funkcioniše u odnosu na prisutnost gostiju, godišnje doba i razne druge faktore, pretvoriće boravak svakog gosta u pravu avanturu.

Hotelske brave

Napredne, inovativne i bezbednije nove tehnologije bežičnog sistema hotelskih brava sa karticama za pristup sobama, u kombinaciji sa sistemom upravljanja pametnim sobama, pružaju potpuno poštovanje privatnosti, sigurnosti i udobnosti gostiju.
U našoj ponudi su inteligentne hotelske brave koje rade sa čitačima koji podržavaju različite tehnologije identifikacije kartica (magnetna, smart, RFiD), i omogućavaju uvođenje univerzalne kartice, koju gosti i zaposleni upotrebljavaju za sve potrebe identifikacije u hotelu.Kartica za pristup sobama je jednostavna za korišćenje, a uz upotrebu RFID tehnologije može se upotrebljavati bez vađenja iz novčanika ili torbice u kojoj je gost nosi. Takođe, ovi sistemi nude i druge prednosti, kao što su: daljinsko isključivanje kartica gostiju, uočavanje uljeza koji pokušava da uđe u druge sobe sa tuđom karticom, upozorenje da su vrata odškrinuta, kao i produženje boravka bez odlaska do recepcije.
Novo u ponudi su i brave opremljene najnovijim tehnologijama, kao što je NFC (Near Field Communication), koje omogućavaju identifikaciju putem mobilnih uređaja i ulazak u sobu bez prijavljivanja na recepciju.

Telefonija

Moderne telekomunikacije su jedna od delatnosti u kojoj se Macchina Group ističe na tržištu, posebno u oblasti telefonije. Hotelima pružamo usluge projektovanja i uvođenja telefonskih centrala potrebnih za moderno poslovanje. Telefonske centrale digitalne IP marke Panasonic udovoljiće i najzahtevnijim korisnicima i olakšati komunikaciju.

Video nadzor

Primena sofisticirane tehnologije video nadzora, uz mogućnosti integracije sa ostalim sistemima unutar hotelskog sistema, omogućava hotelskim lancima neprikosnovenu sigurnost gostiju, osoblja kao i samog objekta.
Kao posebnu prednost pri projektovanju sigurnosnog sistema, posebno ističemo sisteme za SOS signalizaciju. Ovi sistemi se postavljaju u kupatilo za brzo obaveštavanje nadležnih osoba u slučaju nesreće.

Ozvučenje

Naša ponuda obuhvata i kompletne audio sisteme za hotelske objekte. Ambijentalno ozvučenje je najprikladnije za mesta u kojima je velika količina ljudi koji dnevno prolaze, kao što su veći prodajni centri ili hotelske sale, a zbog bolje raspoređenosti zvuka pružaju bolje iskustvo od klasičnih multimedijalnih sistema.