PAMETNE KUĆE

Pametne kuće su moderno i inventivno rešenje za sve koji žele da uživaju u potpunom komforu i kontroli doma. Automatizacija i daljinska kon­trola uređaja u domu je revolucionaran koncept koji Vam olakšava pristup i kretanje u domu. Kontrola osvetljen­ja, audio/video uređaja, klima­tizacije su samo neke od opcija koje su sada na dohvat ruke pomoću samo jednog daljinskog upravljača, putem Web interfejsa ili preko mobilnog telefona. A najveća pogodnost je što oprema proizvođača Elive omogućava najjednostavniju automatizaciju doma, bez dodatnih izmena postojeće elektroinstalacije!

PUN KOMFOR

Pametne kuće su sistem koji pruža pun komfor. Upravljanje kompletnim sistemom pomoću daljinskog upravljača, tastatu¬ra i ekrana osetljivog na dodir, kao i mogućnost upravljanja u odsustvu, Korišćenjem ovakvog sistema dolazi i do uštede energije.

Samo neke od prednosti sistema pametne kuće su:

Automatsko podešavanje nivoa osvetljenja
Centralna kontrola i optimalno podešavanje klima uređaja
Uključivanje električnih uređaja i aparata u periodu jeftinije tarife
Centralna kontrola rasvete u kući i dvorištu
Kontrola kapija, garažnih vrata, roletni, draperija, tendi, suncobrana i slično
Centralna kontrola AV uređaja
Detekcija prisutnosti, uključujući i individualnu detekciju prisutnosti
Daljinsko upravljanje putem telefona
Prenos alarma putem telefona
Integracija više daljinskih upravljača u jedan (TV, DVD, muzički stub, klima itd.)
Veća prodajna cena i upotrebna vrednost nekretnine

SISTEM DETEKCIJE

Prvenstveno, sistem detektuje dolazak određenog člana porodice (pomoću magnetne kartice, priveska, otiska prsta) i na bazi toga, aktivira programiranu scenu. Ukoliko je potrebno, putem SMS poruke šalje obav¬eštenje o dolasku određene osobe. Ovo je posebno značajno zbog mogućnosti da se deci ograniče pristu¬pi određenim uređajima u stanu (računar, televizor, opasni električni izvori i sl). Dalje, omogućava lakšu kontrolu i podešavanje svih uređaja uz pomoć integracije daljinskih upravljača u jedan, univerzalni upravljač, kojim možete podesiti sve kako biste osetili maksimalan komfor u svom domu!

Na kraju, sistem pametne kuće uz sve druge prednosti, garantuje agencijama za nekretnine, investitorima i vlasnicima nekretnina veću prodajnu cenu i upotrebnu vrednost nekretnine.